Posted by on jan 26, 2017 in Egyéb |

A művészeti iskolában is eltelt egy félév, ahol ekkor nem bizonyítványt osztanak, hanem egy nyilvános rendezvény keretében a gyerekek bemutatják az eddig tanultakat.

Erre az eseményre a gyerekek és tanítványaik is nagyon készülnek, hiszen a legjobb tudásukat szeretnék szüleiknek, hozzátartozóiknak és minden érdeklődőnek bemutatni.

A bemutatót Czirok Zoltán igazgató úr nyitotta meg és konferálta fel elsőként a Napsugár színjátszó csoportot. A 2.-3. és 5. osztályos gyerekek A kis ködmön című mesét adták elő.

A színjátszókat egy zenei blokk követet. Furulyán gyermekdalt játszott Gera Zsolt. Hajdú: Magyar gyermekdalát Katona Angelika játszotta el kürtön, ezután két dobos növendék mutatkozott be Széplaki Tibor és Gera Dominik Zempléni László Kisdob Iskolájából dobolta el a 17. és a 21. etűdöt. Bencsik Panna trombitán, Brodszky Májusköszöntőjét játszotta el.

Tóth Marcell következett Bach: Részlet a „Paraszt” kantátából című darabbal. Őt követte Vágó Petra kürtön Shubert A zongoránál című művével és a zenei blokkot Rózsa Dorina trombita játéka zárta Mozart Keringőjét hallhattuk tőle.

Ezután az alsó tagozatosok tánca következett, egy szamba alapokra épülő táncot táncoltak jelmezbe bújva.

A táncot egy újabb zenei blokk követett. Kocsár Miklós Saltus Hungaricus című művét Bencsik Nikolett játszotta trombitán. Szintén trombitán játszott Hegedűs Boglárka Beethoven Örömódáját adta elő. Samu Katalintól Csajkovszkij Régi Francia Dal című művét hallhattuk trombitán.

Katona Veronika hangszere a kürt és ezzel Mozart: Tavaszi dal című művét játszotta el. Ezután három dobos növendék következett Csókási Tamás és Hegedűs Bálint a Kisdob iskola 9. és 17. etűdjét dobolta el, Kormányos Viktória, megtanult darabját zongorakísérettel adta elő.

Balog Bellától kürtön Brodszky: Virágéknál…, Gera Kittitól trombitán Petrovics Emil Két gyermekdal című darabját hallhattuk.

Az 5. és 6. osztályosok Madonna: Hanky-panky című számára készült modern rokys koreográfiát táncoltak.

A folytatásban dobos növendékek következtek. Kontesz Adriántól, Forgó Bálinttól és Mihályi Attilától Balázs Oszkár Solo Trió tamokonját hallhattuk. Őket rézfúvós növendékek követték. Molnár Barbara trombitán Barnes: Az ifjú virtuóz művét játszotta. Tóth Bence tubán Corelli: Largóját, Széplaki Szintia kürtön Loeillet: Szonátájának III. tételét fújta el. Négy trombitás tanuló következett, Pigniczki Attila Mozart: Bourrée, Katona Johanna Székely Endre: Két orosz népdal, Pigniczki Tibor Sugár Rezső: Dal és Tánc, Katona Petra Telemann: Allegretto című műveket adták elő.

A 7-8. osztályosok pomponnal táncoltak egy régebbi, de pörgős, ugrálós zenére.

A műsort középiskolás növendékek zenei előadása folytatta. Elsőként Csókási Evelin trombitán Barnes: Az ifjú művész darabját fújta el. Széplaki Vivien kürtön Mendelssohn: Tavaszi dal című művét játszotta. Tóth Ákos trombitán Barnes Az ifjú mester című darabját fújta el, Forgó Judit kürtön Purcell: Air című művét játszotta el. Végül Martus Nikolett és Zsolnai Balázs trombita játéka zárta a zenés produkciókat. Tőlük Handel: Tűzijáték szvitt fanfárját hallhattuk.

A 9-10. osztályosok a Mikulás bálon már bemutatott Charlestont adták elő, ismét nagy sikerrel. A csoport nagyon jól érzi együtt magát, ez természetesen a táncukon is látszik, meg a novemberben egy nemzetközi táncversenyen szerzett ezüst minősítésen is.

A műsort a Főnix színjátszó csoport előadása zárta. A 6., 7., 8. osztályos gyerekek A Félőlény című előadást adták elő.

Egy nagyon kellemes délután részesei lehettünk, amihez nem csak a gyerekek nagyszerű játéka, hanem a felkészítő tanárok munkája is hozzájárult. A színjátszók felkészítője Lantosné Horváth Irén, a zenész növendékeket Czirok Zoltán, Gömöri Balázs és Kalmár Gergely tanítja. Dobos tanulóinkat Tömösi Tamás készíti fel, a táncos fiúkat és lányokat pedig Czirokné Krizsán Zsuzsanna és Csáki Klaudia. Természetesen nem feledkezhetünk meg állandó zongorakísérőnkről Horváth Líviáról sem. Köszönjük munkájukat!

IMG_1423

IMG_1440

IMG_1453

IMG_1430

IMG_1463

IMG_1460

IMG_1490

IMG_1493

IMG_1512

IMG_1518

IMG_1510

IMG_1522