Posted by on jún 21, 2015 in , |

Újabb műfüves futballpályával gazdagodott Csongrád megye + FOTÓK

2015. június 20., szombat • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Gémes Sándor

 

csengele_mufuves_palya_atado22_gs

Szombaton Csengelén avatták fel a 20×40 méteres, villanyvilágítással ellátott pályát, mely széles összefogással, hittel és akarattal jött létre a település gyöngyszemeként.

Nagyszabású ünnepség és egész napos futballtorna kísérte Csengelén a műfüves kispálya hivatalos átadását. Reggeltől estig gyerekek és felnőttek, lányok és fiúk rúgták a bőrt Csengelén, a helyi klub elnöke, Kun-Szabó Tibor szervezésében. A csengeleiek megadták a módját a beruházásának és az avatásnak is, az egész település megmozdult, segített, ahogy tudott, és aztán mindenki egy emberként örült annak a kis ékszerdoboznak, melyet szombaton véglegesen birtokba vehettek. Az ember önkéntelenül is arra gondolt:

jó lenne, ha a megyeszékhely, Szeged a labdarúgásra kevéssé fogékony politikai vezetése és a labdarúgó-infrastruktúra fejlesztését ferde szemmel néző, politikailag motivált kritikával illető (sport)újságíró-társadalma is meghallaná, megértené ennek a kicsi, de annál lelkesebb közösségnek az üzenetét: az ilyen fejlesztés számos szempontból különös érték, értékteremtő erő, közösségformáló színtér.

Minden akadályt leküzdöttek

Az MLSZ pályaépítési programjának keretében létesült műfüves kispályát szombaton délután Kormányos Sándor polgármester, Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök, az MLSZ Csongrád megyei társadalmi elnöke, Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója, Pintér M. Lajos, portálunk ügyvezető-főszerkesztője, az MLSZ Csongrád megyei társadalmi elnökségi tagja, valamint Kun-Szabó Tibor, a Csengele KSE elnöke adták át, avatták fel. Őt vágták át jelképesen a nemzeti színű szalagot, melyből aztán szinte minden ünneplőnek jutott emlékbe egy-egy darabka.

csengele_mufuves_palya_atado27_gs

Ünnepi beszédében Kun-Szabó Tibor köszönetet mondott a magyar kormánynak, a Magyar Labdarúgó-szövetségnek és Csengele korábbi, illetve jelenlegi önkormányzatának azért, hogy lehetővé tették ezt a jelentős sportberuházást. Kormányos Sándor kiemelte, rendkívül büszke az élénk csengelei sportéletre, arra, hogy ez a 2000 főnél kisebb lélekszámú település 109 igazolt labdarúgóval rendelkezik. Nem tagadta, számos nehézséget kellett leküzdeni a beruházás során. Az első kapavágásokat követően úgy tűnt, a magas talajvíz miatt ellehetetlenül a pályaépítés, de mindig volt, aki átlendítette a programot a holtponton. A sikerhez szükség volt a rengeteg támogatóra, a teljes település összefogására, a csengeleiek hitére, akaratára, áldozatvállalására. Örömét fejezte ki, hogy immáron egy rendkívül komoly, komplex létesítmény szolgálja a helyi sportot.

A sportszerűségre nevel az új pálya

csengele_mufuves_palya_atado14_gs

Nógrádi Tibor megyei igazgató hangsúlyozta: sok gazdagabb és nagyobb település megirigyelhetné azt az innovációt, amit a korábbi és a jelenlegi csengelei településvezetés megvalósított. Csengele – mondta – büszke lehet beruházásaira, vezetőire és arra a szemléletre, melyet több megyei jogú város is megirigyelhet. Rámutatott arra is, a labdarúgópálya egy olyan eszköz, melynek feladata a közösség szolgálata. “Mint minden eszköz, ez is használható jó és rossz célokra egyaránt. Biztos vagyok benne, hogy ez a létesítmény az itt élők testi-lelki fejlődését fogja elősegíteni, a fair play szellemére, a sportszerűségre, az ellenfél tiszteletére, a győzelem alázatos megélésére és a vereség méltóságteljes elfogadására is meg fogja tanítani a helyieket” – szögezte le a sportvezető.

Csongrád megye élen jár

A műfüves kispályát Kiss-Rigó László megyés püspök áldotta meg. Ünnepi gondolatait úgy kezdte, nagy boldogságot jelent számára, hogy a megyei igazgatóság és társadalmi elnökség hathatós munkájának köszönhetően Csongrád megye élen jár a pályaépítésekben. Elárulta, Csengelén jelenleg zajlik a ravatalozó korszerűsítése. Derültséget okozva azt kívánta, a létesítmény szolgálja a helyiek testi-lelki egészségét, ezt használva éljenek teljes, egészséges és minél hosszabb életet, minél később jussanak el a ravatalozóig.

csengele_mufuves_palya_atado20_gs

A történeti hűség kedvéért: az új műfüves kispályán az első mérkőzést a Csengelei Zsákbamacskák stoplis hölgyei vívták a Csengele U11, U13 vegyes együttesével.