Posted by on máj 30, 2017 in Egyéb |

Május utolsó hétvégéjén három tánccsoporttal vettünk részt a XXXII. Országos Zuglói Táncfesztiválon. A kétnapos rendezvényen több mint 1800 táncos vett részt az ország különböző helyeiről, különböző táncstílusokat bemutatva. Mi természetesen társastánccal készültünk és táncosaink nagy izgalommal mutatták be tudásunk legjavát. Három különböző korcsoportban versenyeztek a csengeleiek. A Szivárvány csoport Jive koreográfiája nemcsak a mieinket, hanem a közönség többi részét is lelkes tapsra késztette. Nagy öröm volt, hogy első ilyen versenyükön felállhattak a dobogóra, mégpedig bronz érmet és emléklapot vehetett át.

 

A Cicák már a tőlük megszokott rutinnal léptek a parkettre és a nézők ovációja kíséretében adták elő a Charleston koreográfiájukat. Felszabadult táncuk az eredményben is megmutatkozott, hiszen felállhattak a dobogó legtetejére. Az arany érem is boldogsággal töltötte el őket, de amikor megtudták, hogy a Budapest kupa is az övék lett, hatalmas ünneplés vette kezdetét. Ezt a kupát a vidéki csapatok közül a legjobb koreográfiát bemutató csoport kapta. A díjnyertes produkciót Csáki Klaudia készítette, tanítványai pedig úgy adták elő, ahogy ő megálmodta.

 

A Napfény csoport a legtapasztaltabb versenyzőkből áll. Ezek a lányok bármit képesek rövid időn belül a legjobb minőségben elsajátítani. Ezt mutatták meg ezen a versenyen is: nyugodtan, fegyelmezetten, mosolygósan táncoltak. Az ő táncukat is Csáki Klaudia készítette, és a sikerhez biztosan elengedhetetlen, hogy korban közel áll ezekhez a csoportokhoz és már baráti kapcsolatokat is ápolnak. Ez látszik a közös munkájukon is.

Ezen a hétvégén is jó volt csengeleinek lenni, szeretnénk a következő években is hasonló szép eredményeket érhetnénk el.

Czirokné Krizsán Zsuzsanna

tánc1

tánc2

tánc3