Csengelei agrárfórum

2016. február 24-én a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Szervezete és a Települési Agrárgazdasági Bizottság közös szervezésében agrárfórumot tartottak a faluházban.

A megjelenteket az agrárgazdasági kamara Csongrád megyei elnöke, Kispál Ferenc köszöntötte, és ismertette a programot. A tájékoztatók előtt Kormányos Sándor is köszöntötte az érdeklődőket, és örömét fejezte ki azért, hogy sokan eljöttek a rendezvényre.

Elsőként a Hansa Kontakt Kft. ügyvezető igazgatója, Lekeny György ismertette az M5-ös autópálya melletti nagybani piaccal kapcsolatos információkat, a tervezett megnyitási időpontot, a helyfoglalási díjakat és egyéb tudnivalókat.

A következő tájékoztatót Vecseri Csaba, az agrárgazdasági kamara Csongrád megyei fő falugazdásza tartotta. A növényvédelmi törvény változása miatti teendőket ismertette, felzúdulást okozva azzal az új előírással, hogy a permetező gépeket vizsgáztatni kell, és szakembert is be kell vonni a munkákba.

Az agrárgazdasági kamara Csongrád megyei földügyi referense, Gósz Zoltán az új földügyi aktualitásokról beszélt. Elhangzott, hogy most már külföldi is szerezhet földet, csak uniós állampolgárnak kell lennie. Szólt a földárverésekről és a földek megszerzésének feltételeiről is.

A Vidékfejlesztési Program aktualitásairól Szüts László, az agrárgazdasági kamara Csongrád megyei igazgatója adott tájékoztatót. Ismertette azokat az összegeket, melyeket el lehet nyerni, és hogy ezekhez milyen feltételeket kell teljesíteni. A támogatás 50 %-os, mely összefogás esetén 60 % is lehet.

Az őstermelői igazolványok cseréjével kapcsolatos információkat a csengelei falugazdász osztotta meg a hallgatósággal. A régi igazolványokat kártya alapúra fogják cserélni, de akinek ez évre még érvényes az igazolványa, az az év végéig még használhatja.

Az agrárfórum több mint két óra hosszat tartott. Az esemény teljes videó-felvétele hamarosan látható lesz a www.csengeleiinformaciok.hu internetes oldalon.

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Translate »
Megszakítás