Föld napja a Csengelei Szivárvány Óvoda és Egységes Óvoda – Bölcsődében

A természet hatalmas, az ember parányi, ezért aztán az ember léte attól függ, milyen kapcsolatot tud teremteni a természettel…”

(dr. Szent Györgyi Albert)

 

A Föld napja (április 22.) alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. Cél az emberek lelkiismeretét felébreszteni az egész Föld veszélyeztetettsége iránt. A Föld napján való megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy az emberiség végig gondolja, hogy mennyire bánik kíméletesen a környezetével, s mit tesz annak érdekében, hogy ember és természet harmóniában éljen együtt. Mindez hagyományteremtés is, hiszen a természet, a környezet szépségét és hasznosságát csak az tudja megmutatni másoknak, aki maga is felfedezi a természet szépségét, aki maga is értő szemmel figyeli a természeti változásokat, észreveszi a természet szépségeit, rácsodálkozik egy-egy virágra, fára, egy – egy élőlényre. Aki mindezt átéli, megérti a környezetvédelem fontosságát, s azt maga is feladatának tekinti.

Ezen a napon felhívjuk a gyerekek, figyelmét, hogy „Földünk egészségéért” mindenkinek tenni szükséges.

Mi pedagógusok fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek figyelmét már kicsi korban ráébresszük a környezet óvására, védésére. Lényeges a személyes példamutatás, megmutatni a gyermekeknek a környezet szépségét, hasznosságát. A Csengelei Szivárvány Óvoda Egységes Óvoda – Bölcsődében is hagyománnyá vált a Föld Napjának, mint jeles napnak a megrendezése. A gyermekekkel sokat beszélgettünk Földünk védelméről, egy-egy kisfilmmel színesebbé téve, mélyítve ismereteiket.

Intézményünkben már évek óta hagyománnyá vált, hogy ezen a napon közös programot szervezünk a szülőkkel, mely program környezetünk rendezése, szépítése. A kisgyermekek szüleikkel közösen szorgos munkával varázsolták szebbé intézményünk környezetét. Szebbnél szebb virágok kerültek a balkonládákba, a virágágyásokba. A nap eseményeként elültettük a „2016-os év bölcsődései, óvodásai fáját”, mely idővel majd hűs árnyákot nyújt a jövő bölcsődéseinek, ovisainak.

Köszönjük a kedves szülőknek a felajánlott virágokat, a segítő munkát.

 

Tóth-Andorné Farkas Éva

intézményvezető

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Translate »
Megszakítás