Karácsonyi koncert

Az idei Karácsonyi Koncertre december 22-én került sor. A zenekar, a mazsorettcsoportok – a kicsiktől egészen a nagyokig – és a felkészítő tanárok már hetekkel a rendezvény előtt nagy készülődésben voltak, hogy mire a koncertre kerül a sor minden tökéletes legyen.

Horváth Lívia volt most is, aki végigkonferálta a műsort. Először ő köszöntötte a megjelenteket és ezek után Kormányos Sándor polgármester úr ünnepi gondolatai következtek. Ekkor egy oklevéllel és egy gravírozott emlékkel mondott köszönetet Vincze Jánosnak, Pálinkás Istvánnak, Tóth Ferencnek munkájáért, és a falunkért tett sok segítségért, valamint Kontesz Adriánnak gratulált sportban elért sikereiért.

Ezek után sorban jöttek a zeneszámok a mazsorettcsoportok kíséretével. Elsőként Várhalmi Oszkár: Béla Király Indulója csendült fel a Törpikék Mazsorettcsoporttal.

Második műsorszám Jacob de Haan feldolgozásában Tomaso Albinoni: Adagio című száma volt, melyet a zenekar előadásában hallhattunk.

Ezután a Baby Elephant Walk című film betétdala közvetkezett a Szivárvány Mazsorettcsoporttal.

Mindig szívünket melengeti, ha falunkból akár egyénileg akár csoportosan is eredményt ér el valaki és ezzel öregbíti Csengele hírnevét. A művészeti iskolában ez már többször is megtörtént, de az utolsó nagy megmérettetésre még lassan fél év távlatából is szívesen emlékszünk vissza. 2016. nyarán a zenekar Szerbiában egy nemzetközi versenyen vett részt, ahol 5 ország 12 fúvószenekara közül a Csengelei Fúvószenekar a verseny nagydíját érdemelte ki. Ott hangzott el Franjo Pokorni: Aleksandar I. indulója is, melyet most az Ifjúsági és a Kiccicák Mazsorettcsoport közös tánca kísért.

Mint minden évben most is volt vendég együttes a koncerten. Idén a Brass Orkestar Junior Pancevo műsora színesítette a koncertet Szerbiából. Műsorukkal nagy sikert arattak a közönség körében.

A vendég együttes műsora után a csengeleiek produkcióival folytatódott tovább a rendezvény. A zenekar a kisteleki zenekari tagokkal közösen egy ifjúsági zenekart indít és így szeretnének 2017-ben a Művészeti Iskolák Országos Zenekari Versenyén részt venni, melyre természetesen a felkészülés már megkezdődött. Az első válogató anyagot már megtanulták és a koncerten elő is adták, mely Jacob de Haan: Free World Fantasy című műve volt, az Ifjúsági Mazsorettcsoporttal közösen.

A Napfény és a Kiccicák Mazsorettcsoport Kurt Sorbon összeállításában: American March Highlights című számára táncolt.

Czirok Zoltán és Czirokné Krizsán Zsuzsanna mindig gondol azokra, akik már hosszú évek óta részt vesznek a zenekar és a mazsorettcsoport munkájában. 10 éves munkáért Turcsán Dóra és Kiss Alexandra vehette át díjaikat Czirokné Krizsán Zsuzsanna, Csáki Klaudia mazsorettcsoport vezetőktől és Kormányos Sándor polgármestertől.

A következő műsorszám után a zenekarosok jutalmazása történt. 10 éve oszlopos tagja a zenekarnak Mustoha Regina, Pigniczki Dóra és Holó Patrik, akiknek szintén gratulált Kormányos Sándor polgármester és Czirok Zoltán zenekarvezető átadta nekik emléktárgyaikat.

A zenekar augusztus 21-én Mélykúton egy 300 fős fúvószenekar részese volt. Ezen a fesztiválon hangzott el Beregi Vendel: Dalcsokor összeállítása is, melyet a közönség közösen énekelt az együttessel.

A műsort a Pet Shop Boys: Go West című száma zárta az Ifjúsági Mazsorettcsoport kíséretével. Ez az a szám, mely a különböző fellépéseken soha nem maradhat el. Most is vastaps kísérte.

A koncert nagy sikert aratott, köszönjük szépen az élményt a zenekari tagoknak, a mazsorettcsoport tagjainak és természetesen a felkészítő tanároknak Czirokné Krizsán Zsuzsannának, Czirok Zoltánnak, Csáki Klaudiának, Gömöri Balázsnak és Kalmár Gergelynek.

img_1258

img_1259

img_1265

img_1268

img_1274

img_1280

img_1285

img_1290

img_1294

img_1300

img_1299

img_1333

img_1342

img_1335

img_1348

img_1344

Translate »
Megszakítás