Sikeres falunapok

Idén XXI. alkalommal rendeztük meg a csengelei falunapokat. Sajnos már előre lehetett tudni, hogy az időjárás nem fogad kegyeibe bennünket, ezért a szombat délelőtti programokat a sátorba terveztük.

A falunapokat a kiállítások megnyitóival kezdtük. Szebbnél szebb munkákban gyönyörködhettünk, melyeket a falunapok ideje alatt folyamatosan megtekinthettek az érdeklődők. Rényiné dr. Torontáli Renáta grafikáit, Vincze János fából készült munkáit, Kovács Katalin tűzzománcait állította ki, valamint a Balástyai Móra Ferenc Vadásztársaság, Patyi Tamás és Fődi Csaba vadász trófeáit mutattuk be a közönségnek. Ezek után a hagyomány szerint a zenekarok felvonulása szokott kezdődni a falu utcáin, ez helyett a sátorban adtak térzenét az érdeklődőknek így alapozva meg a hangulatot a további programokhoz. A térzene után Kormányos Sándor polgármester úr nyitotta meg az ünnepséget. Ekkor köszönetet mondott azon embereknek is, akik a május 6-i viharban segítséget nyújtottak munkájukkal, mindenkinek egy emléklapot nyújtott át. Köszöntötte testvérvárosunkból, Nova Slupiából érkezett vendégeinket is, valamint a két polgármester meghosszabbította aláírásával a két település közötti együttműködést. Ezek után Kakas Béla a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke is megosztotta gondolatait Csengele összefogásáról az itt élő emberekről majd kezdetét vette az ünnepség.

???????????????????????????????

A helyi zenekar mellett Kunszentmártonról, Bácsbokodról és Adáról érkeztek hozzánk vendég zenekarok, akik a népszerű dallamok mellett, komolyzenei darabokkal is készültek. A zenekarok fellépése után közvetlenül egy meglepetés is következett, a szereplő gyerekek felvonultak a színpadra, a színpad elé és egy koreográfiát mutattak be, mely annyira jól sikerült, hogy a közönség is táncra perdült. Mindezek után került sor a művészeti csoportok bemutatkozására. Felléptek a művészeti iskola tánccsoportjai, mazsorettjei, a Csengelei Népdalkör és Citerazenekar, a délelőtti programot az Ütőegyüttes produkciója zárta.

???????????????????????????????

A szombati programok között volt a motoros találkozó is, akik délelőtt a megnyitókor még nagyon kis létszámmal voltak jelen. A szervezők és polgármester úr viszont nagyon reménykedtek a jó időben és biztattak mindenkit, hogy jöjjenek, talán ennek is volt köszönhető, hogy ebéd után kitisztult az ég és tavaszias idő köszöntötte az összegyűlteket. Mint mindig idén is ötletes és szórakoztató műsorral készültek a szervezők. Most is volt streetfighter bemutató, a férfi közönségnek, akik egyébként is nagy részét kiteszik a motorosoknak, egy rúdtáncos hölgy tartott egy akrobatikus bemutatót, ezek mellett még számos program színesítette a délutánt. Találkozhattunk a Nemzeti Agrárkamara standjával és az Airsoft után érdeklődők is kielégíthették kíváncsiságukat. Természetesen zárásként a motoros felvonulás sem maradhatott el. Este pedig retro partyval várták az érdeklődőket. A motoros találkozó szervezői köszönetet mondanak mindenkinek, aki bármilyen formában hozzájárult a rendezvény sikeres lebonyolításához, valamint külön köszönik a segítséget az Önkormányzatnak, a Szi-szi ABC-nek, a Tóth Műveknek, a Zsóka virágboltnak, Fehér Kálmánnak, Varga Pékségnek, a Házépítők Boltjának, a kiskunmajsai Araba Kft-nek, Grezsáné Gémes Anikónak, a szegedi Honda Centrumnak, Bencsik Zoltánnak, Magony Józsefnek.

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Vasárnap reggel a szentmise után minden évben megemlékezünk az emlékműnél a I. és II. világháborús hősi halottakról. Így történt ez most is, polgármester úr ünnepi megemlékezése után, az önkormányzat, Nova Slupia polgármestere és képviselőtársai, a csengelei intézmények és egyház képviselői és a lakosok helyezték el a virágaikat az emlékművön. Ezek után egy kissé vidámabb program következett, mégpedig a Torta-túra. Az általános iskola udvarában kellett a csapatoknak megküzdeniük a fődíjért, az epertortáért. Ötletesebbnél ötletesebb feladatok várták a versenyzőket, melyek mindenki számára nagyon szórakoztatóak voltak. Közben már gyülekeztek a Faluháznál a lovasok és fogatosok. A finom ebéd után felvonultak a falu utcáin. A felvonulást egy program szakította meg, nagyon ügyes lovas tornász lányok és egy érdekes szürkemarha és csikós bemutató színesítette a programot. A felvonulás a József Attila téren ért véget, ekkor mindenki átvehetett egy emléklapot és egy ajándékot Csókási Zoltántól és Kormányos Sándor polgármestertől.

???????????????????????????????

A vasárnap estét két színpadi előadás kezdte meg. A művészeti iskola színjátszó csoportjai a Miri, a manólány és a Ludas Matyi, avagy a libák gágogása című darabokat játszották el. A két darab között az Ifjúsági Mazsorettcsoport adott elő egy táncot, a közönség nagy-nagy tetszésére.

???????????????????????????????

Ezek után a hivatal mellett felállított sátor megtelt közönséggel. Hamarosan megérkezett az est vendége Bunyós Pityu, aki fergeteges hangulatot varázsolt a sátorba, előadását nagyon élvezte a közönség, megtáncoltatott mindenkit. A vendég után még reggelig tartott a mulatozás.

A falunapi programsorozatot a hétfői kispályás labdarúgó torna zárta volna, viszont a kedvezőtlen időjárás lehetetlenné tette volna a játékot, ezért ez a program elmaradt. Erre egy későbbi időpontban kerül sor, a tervek szerint június 20-án.

A falunapok sikeres lebonyolításához rengeteg szervezés és munka szükséges, szinte képtelenség felsorolni a támogatók és segítők névsorát. Az önkormányzat és a szervezők nevében is MINDENKINEK köszönjük a segítségét, a munkáját, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a falunap létrejöjjön. KÖSZÖNJÜK!

 

Translate »
Megszakítás